Grunnleggende kunnskap om ankerflenser

Ankerflens er en forbindelsesflens for rørsystem, som er preget av en ekstra fast støttestruktur, som kan fikse rørsystemet, forhindre forskyvning eller vindtrykk under bruk, og brukes vanligvis i høyt trykk, høy temperatur, rørsystemer med store diametre eller lange spenn.

Størrelsen og trykkklassifiseringen til ankerflenser er vanligvis den samme som andre typer flenser, og de overholder alle EN1092-1-standarden.Den spesifikke størrelsen og trykkklassifiseringen kan velges i henhold til kravene til rørsystemet.

Størrelsen på ankerflensen inkluderer flensdiameter, antall hull, hulldiameter, boltehullstørrelse osv., som vanligvis er de samme som andre typer flenser.I henhold til EN1092-1-standarden er størrelsesområdet til ankerflensen fra DN15 til DN5000, og trykkklasseområdet er fra PN2,5 til PN400.

Støttestrukturen og tetningene til ankerflensen må også velges i henhold til kravene til rørsystemet.For eksempel skal lengden og formen på bærekonstruksjonen kunne oppfylle designkravene til rørsystemet, og ha tilstrekkelig styrke og stivhet til å bære vekten og kraften til rørsystemet.Valget av tetninger bør ta hensyn til faktorer som medium og arbeidstemperatur for rørsystemet for å sikre pålitelig tetting.

I tillegg bør det bemerkes at siden ankerflenser vanligvis brukes i rørsystemer med høyt trykk, høy temperatur, stor diameter eller lang spennvidde, bør det ved valg av størrelse og trykknivå gjøres et rimelig valg iht. faktisk situasjon, og sikre at ankerflens Ytelse og sikkerhet oppfyller kravene.

Ankerflenser består vanligvis av tre deler: flenslegeme, ankerstøttestruktur og tetninger.

Flenslegeme: Flenslegemet til ankerflensen er vanligvis det samme som andre typer flenser, inkludert nakkestussveiseflenser,blinde flenser, gjengede flenser, etc. Flenslegemet har noen ekstra hull og gjenger for tilkobling til bærekonstruksjoner og rør.

Ankerstøttestruktur: Ankerstøttestrukturen er en viktig del av ankerflensen, som kan støtte rørledningssystemet og være fast forbundet med flenskroppen gjennom bolter og muttere.Generelt inkluderer ankerstøttestrukturen ankerstenger, ankerplater, ankere og andre komponenter.

Tetninger: Tetningene for ankerflenser er generelt de samme som for andre typer flenser, inkludert flate skiver, hevede skiver, metallskiver osv. Tetningens jobb er å hindre at rørsystemet lekker ved koblingen.

Ved bruk av ankerflenser for å koble sammen rørsystemer, er det nødvendig å installere en støttestruktur på den ene siden av rørsystemet og en ankerflens på den andre siden for å feste de to delene sammen med bolter og muttere.Den spesielle strukturen til ankerflensen kan gjøre at rørledningssystemet har bedre stabilitet og vindtrykkmotstand, og er egnet for anledninger som trenger å fikse rørledningssystemet, for eksempel store kjemiske anlegg, kraftstasjoner, olje- og gassrørledninger, etc.

Det skal bemerkes at når du installerer ankerflensen, er det nødvendig å velge passende ankerstøttestruktur og tetninger i henhold til egenskapene til rørledningssystemet og bruksmiljøet, og sikre at ankerflensforbindelsen er fast og tetningen er pålitelig. , for å sikre normal drift og sikkerhet for rørledningssystemet.


Innleggstid: 28. mars 2023