So'oga fa'alautele pa'u tetele: fa'amautinoaga fetu'una'i mo faiga paipa

O sooga faʻalautele paʻu o meafaigaluega fesoasoani taua i paipa, o loʻo faia se sao taua i le taulimaina o faʻafitauli e pei o le faʻalauteleina o le vevela, faʻaitiitia, vibration, ma le faʻaogaina o paipa.

O lenei tusiga o le a taulai atu i uiga, fanua faʻaoga, ma le taua i le alamanuia o soʻotaga faʻalautele lapopoa.

1. Uiga

1. mea fa'alava
O se tasi o uiga autu o sooga faʻalautele paʻu lapopoa o loʻo faia i mea faʻapipiʻi paʻu.O lenei mea elastic e iai mea lelei tensile ma compressive, lea e mafai ona mitiia le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia e mafua mai i suiga o le vevela i totonu o le paipa, aloese mai le faʻalavelave le manaʻomia i luga o le paipa ona o se taunuuga.

2.Large lapoa mamanu
Fa'atusatusa i so'oga fa'alautele pa'u lapopo'a, e masani ona fa'aogaina so'oga fa'alautele pa'u lapopo'a mo faiga paipa lapopo'a.O lona mamanu e sili atu ona lavelave e faʻafetaui i le tele o suiga ma maualuga maualuga o tafega, ma sili atu le faʻatalanoaina o luitau o faiga faʻaoga paipa.

3. Corrosion tetee
O mea fa'apipi'i fa'apipi'i pa'u e masani lava ona tu'u i le pito i luma ole feso'ota'iga feso'ota'iga, o lea la o mea gaosi mo so'oga fa'alautele pa'u lapopo'a e masani ona filifilia le pa'u e sili atu le fa'afefeteina.O lenei mea e fa'amautinoa ai lona fa'agaioiga fa'atuatuaina umi i totonu o si'osi'omaga pala.

2. Talosaga fanua

1 Alamanuia Kemisi
I totonu o pisinisi kemisi, e masani ona faʻaogaina soʻoga faʻalautele paʻu lapoa i faiga paipa mo le faʻaogaina o faʻasalalauga vailaʻau eseese.E mafai ona faʻamautu le faiga o paipa ma puipuia ai le pala ma le paipa paipa e mafua mai i vailaʻau faʻainisinia i le ala.

2 Alamanuia malosi
O le faiga o paipa i totonu o le alamanuia malosi e masani ona manaʻomia le faʻatautaia o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le faʻasalalauga, ma o soʻoga faʻalautele paʻu tetele e faia se sao e le mafai ona suia i lenei tulaga.E mafai ona faʻaitiitia le faʻalauteleina o le vevela ma le faʻaitiitia o faiga o paipa, faʻaitiitia le faʻalavelave faʻapipiʻi, ma faʻalauteleina le ola tautua o paipa.

3 Inisinia o le Gataifale
I le matata o le inisinia o le gataifale, o sooga faʻalautele paʻu lapoa e faʻaaogaina lautele i faiga paipa lalo.Ona o le lavelave o le siosiomaga i lalo o le sami, o paipa e tatau ona i ai le malosi fetuutuunai, ma o sooga faʻalautele paʻu o le filifiliga sili lea e faʻafetaui ai lenei manaʻoga.

3. Taua i Alamanuia

O le faʻaogaina o soʻotaga faʻalautele paʻu tetele-tele i alamanuia e le gata e foia ai le faʻafitauli faʻaleagaina o le faʻaogaina o faiga paipa, ae faʻapea foʻi ma le puipuia lelei o le gau o paipa e mafua mai i le vibration ma le vevela fesuiaiga.O lona mamanu fetuutuunai ma le faʻatuatuaina o faʻatinoga e maua ai faʻamaoniga taua mo faiga faʻaogaina o paipa, faʻamautinoa le saogalemu ma le mautu o le faʻaogaina o le faiga aʻo faʻaitiitia le tau o le tausiga.

I le avea ai o se vaega taua o faiga paipa, o so'oga fa'alautele pa'u lapopo'a o lo'o faia se sao taua i totonu o fale gaosi oloa ona o latou mea fa'alava, lapopo'a mamanu, ma le pala.O la latou faʻasalalauga lautele e tuʻuina atu ai le lagolago faʻalagolago mo le tele o faiga faʻaogaina o paipa, faʻamautinoa le mautu ma le saogalemu o gaosiga o fale gaosi oloa.


Taimi meli: Ian-30-2024