Sokkelsveiseflenser

Sokkelsveiseflenserrefererer til flensen hvor rørenden settes inn i flensringstigen og sveises i rørenden og utvendig.Det er to typer: med hals og uten hals.Halset rørflens har god stivhet, liten sveisedeformasjon og god tetningsytelse, og kan brukes i situasjoner med trykk på 1,0 ~ 10,0 MPa.

Tetningsflatetype: RF, MFM, TG, RJ

Produksjonsstandard: ANSI B16.5、HG20619-1997、GB/T9117.1-2000—GB/T9117.4-200、HG20597-1997

Anvendelsesområde: Kjele og trykkbeholder, petroleum, kjemisk industri, skipsbygging, apotek, metallurgi, maskineri, stempling av albuemat og annen industri.

Vanligvis brukt i rør med PN ≤ 10,0 MPa og DN ≤ 40.

 

Fordeler med muffesveising av rørdeler

1) Det er ikke nødvendig å prefabrikere rørets spor.

2) Det er ikke nødvendig å kalibrere punktsveisene, da selve beslagene tjener formålet med kalibrering.

3) Sveisematerialer vil ikke trenge inn i rørhull.

4) Den kan erstatte gjengede rørdeler, og reduserer dermed risikoen for lekkasje.

5) Filetsveiser er ikke egnet for radiografisk testing, så korrekt tilpasning og sveising er kritisk.Filetsveiser blir vanligvis inspisert ved magnetisk partikkeltesting og penetranttesting.

6) Byggekostnaden er vanligvis lavere enn for stumpsveisede skjøter.Årsaken er at rillemontering og rilleprefabrikasjon ikke er nødvendig.

Ulemper med muffesveising rørfittings

1) Sveisere skal sørge for 1,6 mm sveiseekspansjonsgap mellom rør og muffeskulder under sveising.

2) Eksistensen av sprekker i sveisegapet og muffesveisen reduserer korrosjonsmotstanden eller strålingsmotstanden til rørledningen.Når faste partikler samler seg ved muffesveiseskjøter, kan de forårsake feil ved drift og vedlikehold av rørledningen.I dette tilfellet er det vanligvis nødvendig med full penetrasjonsstussveising for hele røret.

3) Sokkelsveising er ikke egnet for næringsmiddelindustrien med ultrahøyt trykk.På grunn av den ufullstendige penetrasjonen er det overlappinger og sprekker, som er vanskelige å rengjøre og danner falsk lekkasje.


Innleggstid: 27. september 2022